Bytt ut brødskiva med en superenkel oppskrift på knekkebrød med masse smak og næring pluss at den er lavkarbo og HELT UTEN gluten, melk og egg! Altså kjempe sunn, god OG allergivennlig.

Les også: På søken etter alternativer til vanlig melk?

Bytt ut brødskiva med følgende ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl finhakkede nøtter ( kan droppes hvis du ikke tåler nøtter )
  • 6-7 dl vann
  • 2 ts salt

Slik går du frem:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og la det svelle ca 10 min
  2. Bruk slikkepott til å smøre utover på bakepapir i langpanne x 2
  3. Stekes på 175 grader med varmluft i 45 minutter
  4. Tas ut og kuttes i passelige biter med pizzahjul etter ca 25 min. Stek videre ut tiden.
  5. Etterstekes/ tørkes i 30-60  minutter med døren på gløtt. Oppbevares i lufttett boks.

Server gjerne med fantastiske smaker som avokado og spekeskinke, makrell i tomat og majones eller egg og kaviar. Perfekt om du ønsker å bytt ut brødskiva.

Kan gjerne varieres ved å tilsette friske urter og parmesanost. Kjempe godt til ost og kjeks!


Innhold pr knekkebrød (med oppskrift som gir 30 stk)

65 kcal

2,5 g protein

4,5 g sunne fettsyrer

4 g karbohydrat

Les også: glykemisk indeks for 100 matvarer.

Ønsker du å vite mer om hvordan kroppen din er sammensatt? Ta en gentest i dag og få informasjon om fordeling av karbohydrater, fett og proteiner, samt hvordan disse påvirker metabolismen.