Velg en side

En kostholdsplan kan være nøyaktig det du trenger for å nå dine mål.

Kostholdsplan tar for seg flere viktige poeng som vi støtter opp om, og sammenhengen mellom gener og overvekt er et tema som påvirker flere enn folk ofte er klar over.

Når det kommer til genforskningen er det allerede kartlagt viktige gener. Eksempelvis påvirker FTO hvordan kroppen håndterer næringsstoffer og fysisk aktivitet. Alle sammensatt av gener som vi arver fra mor og far. Det betyr at om en forelder er overvektig, vil sannsynligheten være høy for at også du arver genet. Dersom både mor og far har dette genet øker sjansen betydelig for at du arver det. Dette eksempelet tar kun for seg ett av de 11 genvariasjonene vi tester.

Hvis du eller andre i familien er utsatt for overvekt er det derfor viktig å gjennomføre en gentest slik at dere mottar informasjon som er veiledende for kosthold og mosjon. Å viktigst av alt; du kan sørge for at livsløpet ditt blir av best mulig kvalitet, og at du unngår de mange komplikasjonene som overvekt kan medføre.

Kjøp Genboka i dag og kom i gang med å spise etter dine gener, allerede nå!

Mange som begynner med kostholdsplan stiller seg ofte usikre til hvorvidt man må telle kalorier. Også hva som er riktig fordeling av proteiner, karbohydrater og fett. Vi kan betrygge deg med at kaloritelling for hvert eneste måltid ikke er nødvendig. Det viktigste med å ha en kostholdsplan er å sørge for at du blir bevisst på hva du putter i kroppen din, og hvordan dette påvirker deg.

kostplan

En kostholdsplan settes opp på ulike måter, da ut i fra ønske og behov. Noen kan ha god nytte av en svært detaljert plan som tar for seg hvert eneste måltid, hvor energiinntak og sammensetning av næringsstoffene er kalkulert etter dine behov, mens andre kan trenge retningslinjer i forhold til matvarevalg og hvordan å sette sammen måltidene.

Les mer om Hva er ditt dagsbehov?

Hvorfor følge en kostholdsplan?

kostholdsplan

En kostholdsplan er veldig nyttig verktøy for deg som vil eller trenger å gjøre endringer i kostholdet. Kostplaner brukes ikke bare for å gå ned i vekt, men er også bra for deg som trener, ved allergier og intoleranser, mageplager, sykdom, økt energibehov, forebygging av livsstilsplager og mye mer.

Mange plages av store blodsukkersvingninger som fører til tretthet, lite overskudd, sukkersug og lite energi. Ved å følge en kostholdsplan er det lettere å ta riktige valg, du får et stabilt blodsukker og det skapes en balanse i kroppen. Kort fortalt så får kroppen det den trenger for å fungere optimalt.

Les mer om Glykemisk Indeks – kun for diabetikere

Vi i Gendiet er klar over at alle mennesker er unike og vi har fokus på individuelle forskjeller og behov. Ved å kjøpe Genboka får du svar på hvilken sammensetning av næringsstoffene som er riktig for deg og hvilken mat som du er genetisk ment for å spise. Du vil også få gjennomgang av dine resultater med en ernæringsfysiolog som hjelper deg i å forstå hvordan du kan spiste riktig etter dine gener. Her tas det også selvsagt hensyn til andre faktorer som påvirker ditt kosthold.