Personvernerklæring

This post is also available in: svSvenska

Behandling av personopplysninger på våre nettsider

Gendiet tar personvern på alvor og vi vil behandle dine personopplysninger etter de lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger og dine rettigheter.
Nedenfor forteller vi hvordan personopplysninger samles inn og behandles på gendiet.no, gendiet.se og app.gendiet.no.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene

Gendiet AS
Fred Olsens gate 3B
0152 Oslo
Org.nr.: 915053564
post@gendiet.no
https://www.gendiet.no
https://www.gendiet.se
https://app.gendiet.no

Behandling av genetisk informasjon

Genetisk informasjon er DNA prøven du tar med testkit som sendes i posten ved kjøp på våre nettsider eller hos en av våre sertifiserte forhandlere. Prøven er knyttet til et unikt Gentest ID nummer og sendes uten personinformasjon til vårt laboratoriet. Når prøven mottas, vil våre profesjonelle laboratorieteknikere ta ut ditt DNA fra prøven og benytte DNA test-kit ID for å identifisere din konto på app.gendiet.no for å legge inn resultatene. Laboratoriet mottar ingen personlig informasjon fra deg som kunde.

Etter at din resultater er lagt inn vil laboratoriet lagre din anonyme DNA prøve i tilfelle du ønsker å bestille flere analyser/tjenester.

Utlevering og sletting av genetisk informasjon

Dine resultater vil ikke direkte assosieres med de personlige opplysningen du oppgir ved registrering av DNA test kit og lagres i en sikker og kryptert database. Resultatene vil ikke under noen omstendigheter deles med andre tredjeparter, uten at du som kunde ber om dette. Ved registrering av DNA test kit kan du velge å dele dine resultater med din kontaktperson hos din forhandler som kan benytte denne informasjonen for å skreddersy trenings- og/eller kostholdsplan. Personen du velger å dele informasjonen med har ikke tilgang til din genetiske informasjon og bare resultatene fra prøven.

Ønsker du at den genetiske prøven skal destrueres kan du sende oss en forespørsel om dette gjennom din side på app.gendiet.no. Husk å oppgi DNA test kit ID nummeret som du finner inne på din siden på app.gendiet.no.

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på våre nettsider gendiet.no og gendiet.se er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på våre nettsider, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og kontaktskjema.

Du kan valgfritt oppgi ditt navn på app.gendiet.no for å gjøre dine resultater personlige. De personlige opplysningene vil ikke knyttes opp mot din genetisk informasjon.

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølgning og spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte.

Når du foretar en bestilling behandler vi da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger, samt kjøpshistorikk og tilgjengelige opplysninger som grunnlag for nyhetsbrev, produktinformasjon, tilpasset markedsføring og kjøpsanalyser.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For å kunne videreutvikle våre nettsider og gi bedre tjenester for kundene, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen og av sikkerhetshensyn. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR artikkel 6 (1) f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.

Kortnummer oppbevares ikke på våre nettsider og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Utlevering av personopplysninger

Gendiet selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten at dette er akseptert av deg eller er nødvendig for å betjene deg på våre nettsider, som å sende deg bestilte produkter.

Av de som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Bring og PostNord. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen) og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

I tillegg til nevnte transportører, har vi også følgende partnere:

Vi deler ikke dine personopplysninger med disse servicepartnerene.

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Oppbevaring av personopplysninger vil måtte oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon, normalt 5 år, og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger. Har du ikke handles hos oss over en periode på 1 år og vi ikke må oppbevare opplysninger om dine tidligere kjøp etter ovennevnte, vil din konto og dine kontoopplysninger bli slettet, og du må opprette ny konto.

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På våre nettsider håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på våre nettsider, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

Har du gitt ditt samtykke til oss, så kan du til enhver tid kreve å trekke samtykket enten ved å gjøre dette på din side eller ved å kontakte oss.

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Gendiet har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Våre nettsider bruker HTTPS kommunikasjon (HTTP over TLS / HTTP over SSL / HTTP Secure) for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss.

Kontakt på e-post / nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og du vil kun motta dette om du har gitt klart samtykke. Det er enkelt å melde seg ut av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte oss eller å klikke på link for avmelding i nyhetsbrevet.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Gendiet ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på våre nettsider.

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsider basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra Gendiet vist på andre websider.

Gendiet benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å bruke bloggen vår samt se på produkter uten cookies, og dersom du ikke ønsker å bruke cookies på Gendiets nettsider, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren. Vi ønsker også å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du returnerer til våre nettsider.

Gendiet bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Cookies som benyttes på våre nettsider

Påkrevde cookies

  • Cookies for innlogging på app.gendiet.no
  • WooCommerce cookies for å kunne lagre innholdet i handlevognen gjennom sesjonen.
  • WPML cookies for å vise deg riktig språk på nettsiden.

Funksjonelle cookies

  • Google Analytics: Vi bruker Google Analytics til å analysere webtrafikk, måling av ytelse og oppfølging av effektivitet på kampanjer. Vi samler eller lagrer ikke persondata gjennom Google Analytics, kun analyse av anonymiserte data. Les Google sin personvernerklæring her.

Markedsføring cookies

  • Mailchimp: Vi bruker Mailchimp til e-post markedsføring og utsendelse av nyhetsbrev til kunder som har samtykket til dette. Mailchimp er en samtykkebasert tjeneste som kun brukes til å sende e-post til de som har samtykket til å motta disse. Les Mailchimp sin personvernerklæring her.

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Du kan reservere deg mot sporing fra våre cookies ved hjelp av flere metoder:

    • De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via et tredjepart script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førsteparts-cookies.
    • Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder: NAI consumer opt-out page og DAA opt-out page. Dette vil ikke fjerne anonnser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt våre nettsider. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.

Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis:

Ønsker du å vite mer om hvordan du helt eller delvis fjerner cookies – les mer på Minecookies.org.

Endringer

Hvis vi gjør endringer i hvordan vi behandler personopplysninger, vil endringene legges inn på denne siden, og vi vil også varsle deg på epost, SMS, på våre nettsider eller i sosiale medier ved vesentlige endringer.

Siste endinger:

24. mai, 2018 ble personvernerklæringen oppdatert i henhold til GDPR.