This post is also available in: svSvenska

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvordan lang tid tar det før jeg mottar resultatene fra gentesten?

2-4 uker etter at du har returnert gentesten.

Hvordan tar jeg gentesten?

Vi sender en genetisk selvtest i posten. Med en swab (bomullspinne) tar du en spyttprøve i munnen, som deretter returnerer vårt laboratoriet for analyse.

Har ingen kunnskap om DNA, gener og SNP'er - vil jeg forstå resultatene?

Du trenger heldigvis ikke være forsker for å forstå resultatene. Rapporten er enkel å lese med gode forklaringer og veiledninger for hvordan du benytter kunnskapen fra ditt DNA i hverdagen.

Er forskningen verifisert og er anbefalingene til å stole på?

Ja, over 100 studier av genetiske variasjoner relatert til kosthold og trening er evaluert. Kliniske studier viser også at du mister mer vekt ved å følge en diett basert på ditt DNA, enn om du følger «feil» diett.

Får jeg forslag til en spesifikk diett?

Du får en oversikt med blant annet; prosentvis fordeling av karbohydrater, fett og proteiner for ditt daglige kalorimål. Testen forteller også om du er sensitiv for overvekt og hvordan du kontrollerer og forebygger vektøkning med enkle endringer i kostholdet.

Får jeg forslag til et spesifikt treningsprogram?

Genene dine forteller om eksplosiv- eller utholdenhetstrening bidrar til økt vekttap. Du får også tips om gode øvelser og aktiviteter til alle aldre og nivåer. Kontakt oss her så hjelper vi deg med å komme i kontakt med en veileder på ditt treningssenter for et tilpasset treningsprogram.

Jeg vet allerede hva som er mitt optimale kostholds og treningsprogram. Hva kan gentesten tilføre?

Gentesten vil enten bekrefte dine påstander eller gi deg tips til en enda mer effektiv måte å gå ned i vekt på. Så gentesten vil derfor hjelpe deg med dine vektmål.

Hva gir testen IKKE svar på?

Gendiet tester ikke for matintoleranser eller allergier.